Dimbare inbouwspots

Filters
91 ProductenPagina 4 van 4

Het grote voordeel van inbouwspots, is dat u diverse soorten verlichting kunt creëren en zonder dat u hiervoor grote armaturen nodig heeft. Heeft u behoefte aan functionele verlichting? Of is het nodig dat u de ruimte sfeer geeft met sfeerverlichting? Dit kan allemaal vrij eenvoudig met inbouwspots. Maar om te wisselen tussen bijvoorbeeld fel functioneel licht en de warme gloed van sfeerlicht, gebruikt u het beste een dimmer. Dimbare inbouwspots maken ieder soort verlichting mogelijk die u wenst.

Waarom een dimmer gebruiken voor uw inbouwspots?

De reden waarom u een dimmer gebruikt, is dat u op één plek behoefte heeft aan verschillende soorten verlichting. In de woonkamer wilt u voldoende licht hebben als u aan de eettafel aan het eten of aan het werken bent. U heeft dan functionele verlichting nodig. Zit u met familie of vrienden aan tafel na te tafelen, dan wilt u de verlichting juist dimmen om sfeer te scheppen. Met een dimmer achter uw inbouwspots, heeft u niet voor iedere soort verlichting een andere lamp nodig. De dimmer zorgt ervoor dat u met uw inbouwspots van alle soorten verlichting geniet. Hiervoor hoeft u ook geen grote installaties te plaatsen, een dimmer is maar een klein apparaatje die u gemakkelijk wegwerkt achter het plafond of in een schakeldoos. Met dimbare inbouwspots met afstandsbediening, zijn uw inbouwspots van afstand te dimmen en hoeft u hiervoor niet naar de schakelaar te lopen.

Waarom kiezen voor een LED dimmer?

In het verleden waren de meeste inbouwspots voorzien van een halogeenlamp. Een halogeenlamp was net zoals een gloeilamp niet echt zuinig met energie. Dit was ook de reden om de verkoop van zowel de gloeilamp als de halogeenlamp op Europees niveau te verbieden. Tegenwoordig heeft u vooral te maken met dimbare LED inbouwspots. Met LED lampen in uw spots wordt er veel minder energie verbruikt, want LED verlichting is efficiënter. De gebruikte energie wordt voornamelijk ook omgezet in licht, terwijl dit bij een halogeenlamp vooral in warmte was. Dit heeft ook gevolgen voor uw dimmer. Als u dimbare spotjes kiest met LED verlichting, kies dan ook voor een speciale LED dimmer. Een conventionele dimmer gebruikt namelijk een hoger vermogen en dit is voor LED verlichting niet meer noodzakelijk. Een combinatie met een conventionele dimmer en LED spots die dimbaar zijn, kan problemen opleveren, zoals knipperende verlichting of het niet goed kunnen dimmen van uw verlichting.

Fase aansnijding of fase afsnijding?

Bij het kiezen van een dimmer en bijbehorende lampen, moet u opletten van welke techniek zij gebruikmaken tijdens het dimmen. Er zijn twee technieken, namelijk de fase aansnijding (leading edge) en de fase afsnijding techniek (trailing edge). Het voert te ver om diep in de techniek te gaan. Simpel gezegd kunt u met de fase afsnijding techniek 100% dimmen, dus tot het licht geheel uit is. Fase afsnijding heeft een dimbereik van ongeveer 40%. De lichtbron zal met deze techniek nooit helemaal gedimd worden.

Inbouwspots voor de badkamer met dimmer

Het is mogelijk om dimbare LED inbouwspots te gebruiken in de badkamer. Het ene moment heeft u in de badkamer veel licht nodig en soms wilt u gewoon ontspannen en heeft u behoefte aan zachtere sfeerverlichting. Bij het inbouwen van inbouwspotjes in de badkamer, moet u letten op de IP-waarde van de spots. De IP-waarde vertelt u in welke mate uw inbouwspots zijn beschermd tegen vocht en stof. Dit wordt weergegeven door middel van twee cijfers. Een cijfer die het beschermend niveau tegen stof weergeeft en een cijfer dat aangeeft hoe waterdicht uw inbouwspots zijn. Wanneer u voor inbouwspots met een hoge IP-waarde kiest, dan weet u dat uw spots voldoende waterdicht zijn. Wel is het afhankelijk waar u in de badkamer de inbouwspots hangt. Boven een douche of bad zullen de spots een hogere IP-waarde moeten hebben dan spots in het droge gedeelte van uw badkamer.

Inbouwspots met een lage inbouwdiepte

Inbouwspots bouwt u in de regel in een verlaagt oftewel vals plafond. Hierachter moet u voldoende ruimte hebben. Ten eerste voor de inbouwspots zodat ze goed in het plafond passen en ten twee om de warmte goed te kunnen afvoeren. Wanneer er onvoldoende inbouwdiepte is, dan kunt u dit oplossen door speciale lage inbouwspots te plaatsen. Deze inbouwspots met een lage inbouwdiepte, hebben een hoogte van enkele millimeters tot enkele centimeters en zijn kleiner dan de standaard inbouwspots. Deze inbouwspots passen ook als u te weinig inbouwdiepte heeft.

Kies de inbouwspots met dimmer in uw stijl

Inbouwspots kunnen ook een bepaalt design hebben, zodat ze goed in uw interieur passen. Wilt u een andere sfeer creëren? Wijk dan af van de standaard maatvoering en ga voor kleine inbouwspotjes. Met diverse kleine spotjes creëert u een gezellige sfeer, vergelijkbaar met kerstverlichting. Het design van inbouwspots kunt u ook laten spreken door te kiezen voor een andere vorm, zoals vierkant of rechthoekig. Daarnaast zijn er ook meerdere kleuren om uit te kiezen, zoals zwart, wit, grijs, zilver of goud.

 

Koop uw dimbare inbouwspots bij leddepot

Leddepot is specialist in bedrijfsverlichting. Onze expertise bestaat er in om exact de correcte lichtbron aan te leveren zodat u zeker bent dat het aangekochte materiaal perfect bij uw noden past. We hebben hierboven al aangegeven welke regels u in acht moet nemen om uw bestaande armaturen te vervangen door LED. Geraakt u er niet uit of start u met een nieuw gebouw, contacteer ons dan gerust. We kunnen u dan bijstaan in uw keuze. In sommige gevallen kunnen we ook een lichtstudie doen.

We willen dat u tevreden bent en daarom bieden we de beste prijzen voor de beste kwaliteit aan. We zijn overtuigd van onze producten en bieden een waarborg van 2 jaar.

Als klant staat u bij ons centraal. Hebt u vragen over bepaalde producten of wilt u meer weten over ons? Aarzel dan niet om ons te contacteren op [email protected] of op het telefoonnummer +32 9 277 45 50 teneinde meer informatie te bekomen over dimbare inbouwspots.